Després de deu anys a l'oposició, l'ultranacionalista Partit Liberal d'Àustria (FPÖ) va reeditar ahir la coalició que ja va formar amb el Partit Popular (ÖVP) entre 2000 i 2006, amb un programa en el qual destaca l'enduriment de les polítiques d'immigració i asil, i que tindrà carteres de pes.

Els 15 membres del Govern, encapçalats pel canceller i cap del ÖVP, Sebastian Kurz, van prometre els seus càrrecs en un acte celebrat a l'antic Palau Imperial de Viena. Amb 31 anys, Kurz és el cap de Govern més jove de la Unió Europea (UE). Entre els ministres del FPÖ hi ha alguns polítics amb un passat o present proper a l'extremisme de dretes. Entre ells, el mateix vicecanceller i líder del partit, Heinz Christian Strache, que va tenir contactes neonazis en la seva joventut, o el nou ministre d'Infraestructures, Norbert Hofer, membre d'un confraria pangermànica i nacionalista.

Els crítics temen que amb aquest partit controlant els ministeris d'Interior i Defensa, hi hagi una retallada de drets fonamentals, com de manifestació o llibertat de premsa.