Les tempestes que van caure ahir al vespre en diverses zones de muntanya catalanes fan obligatori l'ús de cadenes per als vehicles que circulin per set vies del territori. Es tracta de la BV-4243 a Berga, la C-142b i la C-28 a la Vall d'Aran, la C-147 a Esterri d'Àneu, l'L-500 i l'L-501 a la Vall de Boí, i l'N-260 al port de Cantó.

A més, la BV-4024, que dóna accés a Coll de Pal (Berguedà), es manté tallada. La situació també és complicada baixant de la collada de Toses en direcció a Planoles, segons va informar Protecció Civil a través de les xarxes socials.

El temporal provinent de llevant va deixar gruixos de neu importants en diferents punts del Pirineu i el Prepirineu. A la província de Girona, van acumular-se 53 centímetres a Ulldeter (Ripollès) i 28 a Prat d'Aguiló (la Cerdanya), per exemple.

Al Pirineu de Lleida, les tempestes en van deixar fins a 74 al Lac Redon (Vall d'Aran), 29 a la cota 2500 de Boí i 22 a Port del Comte, segons va recollir el Servei Meteorològic de Catalunya. Les nevades van venir acompanyades de vent, fet que va provocar que les acumulacions de neu siguin irregulars segons la zona.

Neu nova a la Cerdanya

Les precipitacions en forma de neu i el vent que bufa a les estacions d'esquí de Masella i La Molina, a la Cerdanya, van obligar ahir els seus responsables a prendre algunes mesures per garantir la seguretat dels esquiadors.

Pel que fa a Masella, tot els telecadires estan tancats, mentre que resten obertes totes les pistes de debutants del Pla de Masella. D'altra banda, els accessos a la Pia i a Coma Oriola estan tancats i l'accés a pistes es fa pel Pla de Masella. Pel que fa a les carreteres, és tancada la carretera de Coma Oriola.

En el cas de l'estació de La Molina, hi ha una bona part dels remuntadors i pistes tancades. En total hi ha el 24% de quilòmetres esquiables.

Fins al tancament d'aquesta edició, es mantenien oberts els accessos del Túnel del Cadí, la collada de Toses, Castellar de n'Hug i Coll de Pal.

Una bona temporada

En un comunicat difós ahir a la premsa, Masella va anunciar que el temporal de neu de llevant ha deixat un bon gruix de neu nova: 35 centímetres de neu nova a la cota 2150 metres de Cap del Bosc. L'estació d'esquí fa un balanç molt positiu de les festes de Nadal, amb una excel·lent afluència des del dia 23 de desembre de 2017 fins avui, diumenge dia 7 de gener del 2018.

L'afluència ha estat molt elevada, amb jornades en què s'ha arribat als 11.000 esquidors per dia i 1.500 esquiadors que han gaudit de l'esquí nocturn. La bona afluència durant els dies de les festes nadalenques s'ha vist afavorida, en alguns dies concrets, al tancament parcial o total de les estacions de l'Alta Cerdanya, Capcir i Andorra per motius meteorològics. Els hotels de la comarca han tingut una bona ocupació durant les festes de Nadal.