Segueix-nos a les xarxes socials:

Nadal assegura que el MWC no és el lloc per a «plantejaments polítics»

Rajoy diu que el fet que algú «desconegui les seves obligacions institucionals» és un tema «menor»

El ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, va assenyalar ahir que el Mobile World Congress (MWC) «no és el lloc» per realitzar «plantejaments polítics», en referència a l'absència de l'alcaldessa de barcelona, Ada Colau, i el president del Parlament, Roger Torrent, en la rebuda al rei Felip VI.

El ministre també va defensar la capitalitat de Barcelona en el MWC i va assegurar que el Govern espanyol «treballa cada dia perquè el congrés es quedi» a la ciutat. De fet, Álvaro Nadal creu que Barcelona «és imbatible» per acollir el congrés però va assegurar que el fet que hi hagi «elements distorsionadors» a escala política pot ser que «altres» ho aprofitin per emportar-se'l. En aquesta línia, el ministre va valorar que diumenge «tocava» defensar Barcelona en el sopar de benvinguda però que «tothom sabrà si ha fet bé o no per facilitar l'objectiu».

Per la seva banda, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va afirmar ahir que el fet que «algú desconegui les seves obligacions institucionals o necessiti fer-se notar» -en referència a la plantada de Torrent i Colau al rei- és «un tema menor» que no eclipsa «un congrés tan important a una ciutat espanyola com és Barcelona». Segons Rajoy, «l'important és que hi ha un congrés mundial que se celebra a Barcelona, que el rei hi era donant suport, com en altres ocasions, igual que el Govern espanyol», i que «seguirem treballant perquè continuï allà», va dir des de Tunis.

El PP vol censurar la plantada

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va anunciar ahir que el partit presentarà al Congrés una proposició no de llei per defensar la celebració del MWC a Barcelona i censurar l'actitud de Colau i Torrent. Levy va retreure tant a l'alcaldessa com al president del Parlament les seves «deslleialtats», unes «actituds oportunistes», va dir, que «resten oportunitats als barcelonins, catalans i al conjunt de la societat espanyola». La plantada també va ser vista com una «greu irreponsabilitat» per representants d'altres partits, com ara Jaume Collboni, del PSC.

Prem per veure més contingut per a tu