Catalunya viu aquest dimecres la quartaa jornada seguida de protestes a la xarxa viària catalana. Diferents CDR han convocat talls de carretera en senyal de protesta per l'arrest de Carles Puigdemont i l'empresonament dels líders independentistes a Madrid. Aquestes són ales carreteres tallades a Catalunya en aquests moments, segons el Servei Català de Trànsit:

Carreteres tallades (19.30 h):

  • Cap carretera tallada en aquests moments.

Una marxa lenta talla la carretera N-260 a l'altura de Bellver de Cerdanya

Una marxa lenta formada per desenes de persones ha tallat la carretera N-260 a l'altura de Bellver de Cerdanya des de 3/4 de 7 de la tarda d'aquest dimecres i fins 2/4 de 9 del vespre. Els manifestants, convocats pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de la Cerdanya, portaven pancartes en què es podia llegir 'Som Cerdanya, som República' o 'Llibertat presos polítics'.

L'N-240, tallada dues hores a Vimbodí (Conca de Barberà)

La carretera N-240 ha esta reoberta poc després de les set de la tarda a l'altura de Vimbodí i Poblet (Conca de Barberà), després d'haver estat tallada durant dues hores i mitja pels CDR de la zona. Desenes de persones s'han situat al mig de la via a dos quarts de cinc de la tarda i han col·locat una barrera de pneumàtics per dificultar el pas. Els convocants han protestat per la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya i per l'empresonament de polítics catalans independentistes.

Els Mossos van desallotjar aquest dimarts amb una càrrega els manifestants de l'A-2 a Soses

Els Mossos d'Esquadra van desallotjar amb una càrrega cap a les sis de la tarda els manifestants que tallaven l'A-2 des del matí al seu pas per Soses (Segrià). La policia ha empès els concentrat en aquest punt amb els escuts i ha fet cops de porra fins que ha tret tothom de l'autovia. Els manifestants han quedat aleshores a l'altra banda de la tanca de seguretat de la carretera, amb el grup de policies just al seu davant, situat a la calçada. La via continua tallada al trànsit a causa de l'actuació, que ha causat almenys un ferit. Es tracta d'un home que ha estat atès pels serveis del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i que ha estat traslladat en ambulància a un centre hospitalari.

Els CDR tallen l'A-2 en sentit Saragossa

Els CDR han tallat també l'A-2 en sentit Saragossa aquest dimarts a la tarda, a dos quarts de cinc, després de fer-ho també en sentit Barcelona aquest matí en protesta per la detenció de Carles Puigdemont diumenge passat a Alemanya i per reclamar la llibertat dels empresonats. Com a conseqüència del nou tall, han quedat atrapats una quinzena de turismes i una quinzena de camions. Aquest matí, els vehicles més afectats per aquest tall situat poc abans de la sortida 446 han estat una vintena de camions mentre que els cotxes han anat abandonant el lloc pels laterals. No obstant això, els mossos han ajudat els camions a fer marxa enrere i poc abans de les dotze del migdia ja no quedava cap vehicle atrapat en aquest tall de l'autovia. Els vehicles s'han desviat per la sortida 444 cap a carreteres secundàries.

Els CDR fan una marxa lenta a l'AP-7 a Vilademuls en sentit sud

Els CDR fan una marxa lenta aquesta tarda a l'AP-7 a l'altura de Vilademuls (Pla de l'Estany) en direcció a Barcelona. Segons indica el Servei Català de Trànsit, la mobilització s'ha iniciat cap a tres quarts de cinc de la tarda i des d'aquesta hora provoca tres quilòmetres de retencions a l'autopista en sentit sud.

Reoberta la C-17 a Sant Quirze de Besora

La C-17 ha quedat reoberta a tres quarts de quatre de la tarda a l'altura de Sant Quirze de Besora (Osona) en els dos sentits de la marxa després que els CDR hagin tallat la via en aquest punt. El tall s'ha produït poc després de les tres de la tarda entre els quilòmetres 82 i 83 de l'autovia. No obstant, els CDR mantenen tallada aquesta tarda l'A-2 a l'altura de Soses, on es fan desviaments per la sortida 444.

Els manifestants de l'N-340 dissolen el tall sense oposar resistència

Després de sis hores i mitja mantenint la N-340 tallada al trànsit, al sud de les Terres de l'Ebre, a pocs metres de la frontera administrativa amb Castelló, els manifestants han dissolt la protesta sense oposar resistència als Mossos d'Esquadra que ja s'havien desplegat i iniciaven una acció de desallotjament amb set unitats ARRO i desenes d'agents antidisturbis. Durant dues hores, s'ha mantingut un cordó amb els policies armats a uns cinquanta metres dels manifestants però a quarts de tres, quan els Mossos han rodejats els manifestants i han començat a tancar el cercle, les 200 persones que tallaven des de primera hora del matí la carretera nacional han marxat per un camí secundari amb les mans alçades i acomiadant-se de la policia.

Els Mossos d'Esquadra desallotgen l'AP-7 a Figueres fent alguna càrrega contra els manifestants

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat els manifestants que aquest dimarts al migdia tallaven l'AP-7 a l'alçada de la sortida 3 de Figueres. Fins a una cinquantena de furgonetes d'efectius de la Brigada Mòbil (Brimo) i l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) han arribat a l'autopista, on els manifestants els esperaven asseguts a terra. Després d'un primer avís advertint d'una "actuació policial imminent", han fet alguna càrrega amb les porres per obrir-se pas i dividir els manifestants en grups. Aleshores, els han anat aixecant un per un fins que a quarts d'una de la tarda els han tret a tots de la via. La circulació per l'autopista encara pot trigar a restablir-se perquè hi ha barricades de pneumàtics i tanques vinclades creuades a la calçada.

Els Mossos d'Esquadra desallotgen els manifestants que tallaven l'N-II a Hostalets de Llers

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat uns 300 manifestants que aquest dimarts a la tarda tallaven l'N-II a Hostalets de Llers (Alt Empordà). Els concentrats han respost a la crida del CDR que, un cop els antiavalots els han desallotjat de l'AP-7 tallada des de les sis del matí, han optat per ocupar aquesta carretera propera. El tall ha causat fins a 11 quilòmetres de retenció. Els agents, com han fet a l'AP-7, han encerclat els manifestants i els han desallotjat d'un en un. Als que resistien passivament els han empentat per sobre de les tanques que separen del voral. Els manifestants han cridat consignes contra els mossos com ara 'Els Mossos també són forces d'ocupació' i han cantat 'Els Segadors' durant el desallotjament. A les dues de la tarda, el trànsit s'ha reprès en sentit nord on es dona pas alternatiu però continua tallat en sentit sud, ara pels mossos. A la mateixa hora s'ha reprès el trànsit a l'AP-7 en els dos sentits.

Tallen l'AP-7, la N-340 i l'A-2

L'autopista AP-7 ha estat tallada des d'aquest dimarts a primera hora del matí al seu pas per Figueres (Girona) per part d'un grup de manifestants independentistes convocats pels Comitès de Defensa de la República (CDR), com també passa a la carretera N-340 a Alcanar (Tarragona).

Segons el Servei Català de Trànsit, la interrupció de la circulació a Figueres s'ha produït a les 06:34 hores en el punt quilomètric 20 de l'autopista, habitualment molt transitada perquè connecta la frontera francesa amb l'àrea metropolitana de Barcelona. Poc abans de les 12, els Mossos han començat a desallotjar els manifestants.

A Alcanar, en canvi, s'ha tallat la via a les 08:37 hores després d'una convocatòria dels CDR difosa en les xarxes socials, que aquest mateix dimarts han protagonitzat talls a l'avinguda Diagonal i la Meridiana de Barcelona.

A l'AP-7 Trànsit duu a terme desviaments per la sortida 2 (La Jonquera) en sentit sud i per la 4 (Figueres Sud) per als vehicles que circulen cap al nord, mentre que el tall de la N-340 acumula un quilòmetre de retencions. Així mateix, a Figueres hi ha un tram d'uns tres quilòmetres entre totes dues sortides de l'AP-7 en la qual s'han quedat atrapats diversos vehicles.

Tots dos talls es produeixen a pocs quilòmetres dels límits territorials de Catalunya: el de l'AP-7 es troba molt proper a la frontera francesa i el d'Alcanar afecta la circulació amb la Comunitat Valenciana.

Els CDR també han tallat també l'A-2 a l'altura d'Alcarràs (Segrià) en sentit Barcelona. Segons el Servei català de Trànsit, el tall s'ha produït al voltant d'un quart d'onze del matí i es registren retencions en aquest punt de l'autovia.

Ahir, dilluns, unes 150 persones van tallar l'A-2 entre Alcarràs i Soses

Unes 150 persones han tallat aquest dilluns al matí l'A-2 entre Alcarràs i Soses, al Segrià, en direcció Barcelona. Han col·locat neumàtics a la calçada i pancartes a favor de la república i per la llibertat dels presos polítics. Les retencions s'hi han acumulat des de les 7.30 h, quan s'ha iniciat el tall, i els vehicles procedents de Saragossa s'han desviar per l'N-II, a l'altura del quilòmetre 446. Han aixecat la protesta al voltant de dos quarts d'onze del matí. Abans d'abandonar el lloc, però, han encès els pneumàtics amb els quals han impedit el trànsit per l'autovia i per aquest motiu el restabliment del trànsit encara es podria endarrerir.

Carreteres afectades durant diumenge:

  • N-154, a Puigcerdà.
  • C-16, a Sallent.
  • C-25, a Sallent.
  • AP-7, a Tarragona.
  • N-340, a l'Ampolla.
  • B-10, Nus del Llobregat, a Barcelona.
  • C-14, a Ponts.
  • N-II, a Bàscara.
  • AP-7, a Sant Gregori.

A la C-16, van ser unes 500 persones les que van tallar l'eix del Llobregat a Sallent. El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Manresa ha convocat per aquesta tarda, a les 6, una manifestació de protesta. El punt de trobada era el Parc de l'Agulla, però les persones que van assistir a la crida es van desplaçar fins a la gasolinera del Lleó, al terme de Sallent. Un cop els manifestants van arribar fins a aquest punt, van tallar l'autovia en tots els sentits de la marxa, amb crits de «llibertat presos polítics» i «Puigdemont President». Seguidament, els assistents a la protesta van protagonitzar una marxa lenta per l'autovia fins a la C-25, eix Transversal, que també van tallar.

A Puigcerdà, unes 250 persones van desafiar la pluja a Puigcerdà, aquest diumenge a la tarda, per exigir la llibertat dels presos polítics. La manifestació, convocada pel CDR de la capital de la Cerdanya, va començar a les 6 de la tarda a la plaça Cabrinetty i va anar desfilant ara fins a la duana. A la capçalera de la manifestació, els participants a la protesta, portaven una pancarta que posta «Llibertat presos polítics».

També hi va haver marxes lentes, entre elles una a l'A-2 entre Soses i Lleida. A més la manifestació de Barcelona causa circulació amb retencions a la Ronda Litoral.

Carreteres tallades de nit a Tarragona

Milers de manifestants han tallat aquest diumenge al vespre l'autopista AP-7 i les autovies A-7 i A-27 al seu pas per Tarragona. A les cabines del peatge, s'han viscut alguns moments de tensió amb els Mossos d'Esquadra -que havien desplaçat tres furgones a lloc- quan alguns dels concentrats han tirat pedres i han donat puntades de peu als vehicles. Abans de marxar, perquè la gernació impedia que els policies fossin prous per impedir-los l'accés a l'AP-7, un antiavalot ha arribat a obrir la porta de la furgona i ha intentat donar cops de porra a la gent. Després d'entrar a l'autopista i tallar-ne completament el trànsit en els dos sentits (a l'alçada dels quilòmetres 247 i 248), els manifestants romanen asseguts a la calçada. Com també ha passat en altres punts del país, a Tarragona els talls de trànsit s'han dut a terme després de la concentració contra la detenció de Puigdemont, l'activació de les euroordres i els empresonaments dictats pel Suprem. Aquí, la protesta davant la Subdelegació ha reunit unes 5.000 persones.

L'AP-7, també tallada a Girona

Milers de persones tallen des de poc després de les vuit del vespre l'autopista AP-7 a l'accés oest a Girona. Els manifestants han arribat, majoritàriament a peu des de la concentració davant de la subdelegació del govern espanyol, a crits de "llibertat", "Puigdemont president" o "sense desobediència no hi ha independència". Els assistents s'han congregat a banda i banda de la via amb pancartes i banderes independentistes, tot i que quan hi han accedit no hi havia vehicles perquè els accessos a l'autopista estaven tallats a nord i sud. Els participants han fet una foguera i han muntat una carpa amb la intenció de passar la nit a la via.