El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va assegurar ahir que «assetjar qui no combrega amb l'independentisme és violència». En unes declaracions facilitades pel ministeri, Zoido va assegurar també que «assetjar jutges, periodistes i policia» i alhora «intentar pressionar jutges i fiscals» és violència.

«Enfrontar-se a la policia és violència, i intentar imposar un projecte excloent a la meitat de la població sense miraments no és democràtic», va reblar en les declaracions als mitjans de comunicació.

Les paraules del ministre de l'Interior arriben després que divendres l'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, qualifiqués de «gran injustícia» que es compari l'independentisme amb ETA o la kale borroka i afegís que, al marge d'estar-hi o no d'acord, s'«equivoquen de ple» qui consideri que l'independentisme és «generador de violència».

Quan es compleixen 155 dies de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya i 100 dies de les eleccions del 21-D, Zoido va insistir que la pressió que, segons ell, es fa sobre jutges i fiscals constitueix violència, així com «enfrontar-se» a la policia.