Un jutge investiga tres tinents d'alcalde de Pineda de Mar (Maresme), del PSC, una regidora d'ERC i el cap de la Policia Local per coaccionar suposadament els responsables d'hotels de la població que allotjaven policies nacionals destinats a Catalunya per l'1-O perquè els expulsessin.

Segons han informat fonts del ministeri públic, el titular del jutjat d'instrucció número 2 d'Arenys de Mar (Maresme) ha acordat admetre a tràmit la querella interposada pel fiscal de Delictes d'Odi i Discriminació de Barcelona contra els regidors, als quals acusa de pressionar la cadena hotelera perquè expulsessin els prop de 500 policies nacionals. El 2 d'octubre va tenir lloc una multitudinària manifestació davant dels hotels per condemnar l'actuació policial de l'1-O.

Els fets de Pineda

Mig miler de policies nacionals es van allotjar en dos hotels de la cadena Checkin de Pineda de Mar des de final del mes de setembre passat i van ser expulsats el 3 d'octubre dels seus respectius establiments, després de les concentracions que es van organitzar a les seves portes en protesta per l'actuació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat per impedir el referèndum de l'1-O.

Concretament, la querella es dirigeix contra Carme Aragonés, primera tinent d'alcalde, Jordi Masnou, segon tinent d'alcalde i coordinador de Territori, Sílvia Biosca, tercera tinent d'alcalde de Comunicació, Mònica Palacín, regidor d'ERC a l'oposició, i Carles Santecreu, cap de la Policia Local de Pineda de Mar. El ministeri públic creu que van amenaçar els amos dels hotels de tancar-los els establiments durant cinc anys si no feien fora els agents, cosa que va passar el 3 d'octubre.

A la seva resolució, el jutge acorda obrir diligències per un delicte de falsedat en document oficial i un altre de coaccions contra els querellats i acorda citar-los a declarar com a investigats, malgrat que no posa encara una data per a la pràctica dels interrogatoris.