Cs portarà la delegació del vot del diputat Toni Comín (ERC) i Carles Puigdemont (JxCat) al Tribunal Constitucional (TC) davant la «inacció» del Govern espanyol. Així ho va anunciar ahir al matí la presidenta del grup, Inés Arrimadas, a través d'un missatge a Twitter, després que la mesa del Parlament denegués la petició de reconsideració del partit taronja.

«Esgotada ja la via parlamentària i davant la inacció del Govern [espanyol] respecte a la delegació de vot de Puigdemont i Comín, presentarem un recurs d'empara al TC», va piular Arrimadas. El president espanyol, Mariano Rajoy, va dir aquest dimarts que estudiarien accions legals, però fonts de la Moncloa van puntualitzar que ho deixaven en mans del PPC al Parlament. D'aquesta manera, la delegació del vot de Comín no quedaria suspesa automàticament. El conseller destituït ja va votar en el ple d'ahir a través de Sergi Sabrià, portaveu d'ERC.

En un moment del primer debat de la sessió -sobre la recuperació d'una part de la paga extraordinària del 2012 als empleats públics de la Generalitat-, Arrimadas va demanar la paraula al president del Parlament, Roger Torrent, i va anunciar que el seu grup està «en desacord» que el Parlament premiï els que «fugen de la justícia». Segons va subratllar Arrimadas, i en referència a Comín, la delegació de vot «no està pensada per als que esquiven la justícia, viuen en un altre país i cobren del sector públic». «Volem deixar clar que presentarem un recurs d'empara al TC perquè es fa un ús del reglament partidista», va sentenciar.

Per la seva banda, el subgrup parlamentari del PPC preveu anunciar avui que portarà la delegació dels vots de Comín i Puigdemont al TC. Així ho va dir el president del PPC, Xavier García Albiol, en un contacte amb la premsa als passadissos del Parlament. El subgrup dels populars denunciarà la «violació» dels drets dels diputats després que la mesa validés ahir al matí la delegació de vot per a Comín, a Brussel·les.