El líder suprem de l'Iran, l'aiatol·là Ali Khamenei, ha titllat de "ximple i superficial" el discurs pronunciat aquest dimarts pel president dels Estats Units, Donald Trump, en el qual va anunciar la ruptura de l'acord nuclear del 2015 i ha advertit que ha "comès un error".

Khamenei ha assegurat que Trump va incórrer en "més de deu mentides" durant les seves declaracions. "Va amenaçar el règim i el seu poble. Trump, et dic en nom del poble iranià: has comès un error", ha advertit aquest dimecres el líder suprem, segons la seva pàgina web oficial.

Khamenei, la màxima autoritat de la República Islàmica, no ha amagat aquests darrers anys els seus dubtes sobre l'acord impulsat pel president iranià, Hassan Rouhani. A més, ha acusat els Estats Units de no respectar els compromisos contemplats en aquest pacte.

Rouhani també va lamentar aquest dimarts, poc després de l'anunci de Trump, que els Estats Units sempre havien estat "hostils", si bé va obrir la porta a mantenir l'acord en cas que hi hagi consens amb la resta de països signataris --Rússia, la Xina, França, el Regne Unit i Alemanya--.