Segueix-nos a les xarxes socials:

Montoro reitera que ni les urnes ni la manutenció de Puigdemont s'han pagat amb diners públics

El ministre apunta que qualsevol «sospita» s'ha posat en coneixement de la justícia

Montoro reitera que ni les urnes ni la manutenció de Puigdemont s'han pagat amb diners públicsArxiu/EFE

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, reitera en l'informe enviat al jutge del Suprem Pablo Llarena que ni les urnes ni la manutenció de Puigdemont a l'estranger s'han pagat amb diners públics.

Es reafirma, doncs, en les declaracions que ja va fer a l'entrevista a El Mundo i afirma que si hi ha hagut malversació només podria haver ocorregut «per un delicte de falsificació d'un funcionari conxorxat amb alguns proveïdor a favor del procés». Montoro va enviar l'informe -publicat ahir per diversos mitjans- a petició del jutge per esclarir les seves afirmacions sobre la malversació.

Montoro defensa que els mecanismes de control a les finances catalanes no han detectat cap desviament, però apunta que el Govern podria haver «eludit el sistema de control de pagaments» i que ho haurà d'aclarir la investigació judicial. «Aquests mecanismes de control no són incompatibles amb la investigació judicial sobre aquelles accions o omissions amb rellevància penal que s'hagin produït al marge o eludint el sistema de control administratiu de pagaments», defensa.

A més, apunta que qualsevol «sospita» s'ha posat en coneixement de la justícia. Concretament, fa referència a quatre escrits remesos a la Fiscalia General de l'Estat i dos més a la Fiscalia del Tribunal de Comptes. L'informe, signat pel mateix ministre, té vuit folis i es va conèixer ahir.

Prem per veure més contingut per a tu