n Mamoudou Gassama, l'immigrant malià que va escalar un edifici a París per salvar la vida d'un nen que estava penjat d'un balcó, rebrà la nacionalitat francesa, segons va anunciar el Palau de l'Elisi després de la reunió que el jove va mantenir amb el mandatari gal Emmanuel Macron, al palau presidencial.

Gassama va arribar a França el setembre del 2017 i dissabte no va dubtar a escalar diversos pisos d'un edifici per la façana per agafar un nen de quatre anys que estava penjat d'un balcó. Després de la recepció amb Macron, el jove malià va dir que li agradaria convertir-se en bomber.

L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, va felicitar diumenge Gassama pel rescat del nen. Diversos vídeos recopilats pels testimonis que eren a la zona mostren com el jove, de 22 anys, puja per la façana de l'immoble fins al lloc en el qual es troba el menor, al qual agafa d'un braç per posar-lo fora de perill.

«Felicitats a Mamoudou Gassama pel seu acte de valentia, que ha salvat la vida d'un nen», va escriure Hidalgo al seu compte de Twitter després de parlar amb ell per telèfon per lloar la seva tasca. L'alcaldessa va recordar que Gassama va arribar de Mali només fa uns mesos i que el seu desig és romandre a França. «El seu gest heroic és un exemple per a tots els ciutadans i la ciutat de París farà el possible per donar suport al seu desig de continuar al país», va assegurar Hidalgo.

Gassama, per la seva banda, va afirmar que va fer l'acció de rescat «perquè era un nen» i va donar «gràcies a Déu per haver pogut salvar-lo».

El pare del nen que va ser rescatat s'havia retardat en tornar a casa perquè estava jugant amb el seu telèfon mòbil amb l'aplicació de Pokémon Go, segons va explicar el fiscal François Molins, que va confirmar que es farà l'obertura d'un procés judicial contra aquest home.