Segueix-nos a les xarxes socials:

El PP insta Sánchez a exigir a Torra que despengi la pancarta de la Generalitat

Levy demana al president del govern espanyol que aclareixi «quins són els riscos que li demana Torra que assumeixi»

El PP insta Sánchez a exigir a Torra que despengi la pancarta de la GeneralitatACN

La vicesecretària general d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha instat aquest diumenge el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a exigir al president de la Generalitat, Quim Torra, que despengi la pancarta amb un llaç groc i el lema 'Llibertat presos polítics i exiliats' de la façana de la Generalitat.

"Els independentistes no poden apropiar-se de les institucions de tots", ha argumentat Levy en declaracions als mitjans a la seu del PP a Madrid. Segons la també diputada del PPC al Parlament, Torra hauria de "despenjar immediatament" la pancarta "d'activisme independentista" i, si no ho fa, ha demanat a Sánchez que truqui al president del Govern per demanar-li-ho perquè "trenca amb la neutralitat deguda" de les institucions, segons ha subratllat Levy.

D'altra banda, també ha demanat a Sánchez que aclareixi "quins són els riscos que li demana Torra que assumeixi" i s'ha preguntat si formen part d'un "pacte ocult" que l'ha fet arribar a la Moncloa "de la mà de Puigdemont, ERC i Podem". "Espero que Sánchez es comprometi a fer respectar la legalitat constitucional a Catalunya per sobre de l'intercanvi polític", ha insistit.

Preguntada per si el PP presentarà esmenes als pressupostos generals de l'Estat al Senat, en relació a les inversions pactades al País Basc, Levy ha afirmat que faran les esmenes que considerin "oportunes" i ha recordat que tenen majoria absoluta a la cambra alta. "Som un partit seriós, responsable i compromès amb el futur d'Espanya" i "introduirem les esmenes que creiem millors en el text", ha subratllat.

Prem per veure més contingut per a tu