Una jutgessa d'Estats Units va ordenar ahir detenir i enviar a presó Paul Manafort, antic cap de campanya del president Donald Trump, després de ser imputat per nous càrrecs mentre es trobava en llibertat sota fiança.

La jutgessa federal Amy Berman Jackson ha revocat la fiança contra Manafort arran dels nous càrrecs per obstrucció a la justícia i conspiració per obstruir a la justícia per les seves presumptes accions per intentar manipular dos potencials testimonis en el marc de la recerca. Segons les informacions recollides per la cadena de televisió nord-americana CNN, tres agutzils van treure Manafort de la sala immediatament després del veredicte per traslladar-lo a la presó en espera del judici.

El mandatari va reaccionar poc després a la decisió, que va descriure com a «dura». En un missatge en el seu compte a Twitter, va recordar que Manafort «va representar Ronald Reagan, Bob Dole i molts altres destacats polítics i campanyes». «No sabia que Manafort fos el cap de la màfia. Què passa amb (l'exdirector del FBI James) Comey i la corrupta Hillary (Clinton) i els altres? Molt injust», va remarcar Trump.