L'exregidora de l'Ajuntament de València Maria José Alcón ha mort al municipi de Callosa d'en Sarrià, segons confirmen a Levante-EMV fonts coneixedores dels fets. La Guàrdia Civil d'aquest municipi de la Marina investiga les circumstàncies de la seva mort, que pel que sembla ha esdevingut en precipitar des del balcó d'un tercer o quart pis, segons ha pogut saber aquest diari.

La mort s'ha produït aquest matí al municipi d'on és originari el marit de Alcón, Alfonso Grau, exvicealcalde de València i on té un habitatge, segons confirmen les mateixes fonts.

La exregidor ja va patir un episodi similar en 2009 quan es va llançar des d'un segon pis en el seu habitatge de Mislata.

L'exregidora estava imputada en diverses peces del cas Taula pel presumpte 'pitufeig' (blanqueig de diners en petites quantitats) durant les eleccions de 2015. De fet, va ser una conversa entre l'exregidora i exassessora popular amb el seu fill, gravada per la Guàrdia Civil, la que va posar sobre la pista -al costat a un anònim enviat a la Fiscalia Anticorrupció- als investigadors del Cas Taula sobre la suposada operació de 'pitufeig', que encara s'investiga al jutjat d'instrucció 18 de València. Precisament aquest enregistrament ha estat un dels cavalls de batalla de les defenses en la peça que investiga el presumpte 'pitufeig' i que els lletrats pretenien invalidar.

Alcón també estava investigada en la peça del Cas Taula que investigava el presumpte pagament de mossegades en l'adjudicació de cinc contractes a la Regidoria de Cultura quan ella estava al front. Unes comissions que l'exregidora s'hauria repartit amb l'exyonki dels diners, Marcos Benavent, tal com revelaven les gravacions realitzades per l'exgerent d'Imelsa i aportades al Cas Taula.