L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va oferir ahir la capital catalana «com a port segur» per acollir el miler d'immigrants que, segons Proactiva Open Arms, naveguen a la deriva al Mediterrani.

L'ONG espanyola Proactiva Open Arms ha denunciat que les autoritats italianes han donat ordre de no intervenir en els rescats d'un miler immigrants que naveguen a la deriva al Mediterrani perquè «se n'encarregarà la Guàrdia Costanera de Líbia».

«Ara mateix hi ha més de 1.000 persones a la deriva en 7 barques i Itàlia pretén deixar-les en mans de Líbia, on es tortura, viola i esclavitza les persones», va denunciar l'alcaldessa de Barcelona en el seu compte de Twitter.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir que Catalunya està preparada per acollir «com a mínim» 1.800 refugiats. «Volem Acollir. No podem tenir mil persones a la deriva al Mediterrani. A Catalunya estem preparats per rebre com a mínim 1.800 refugiats. Obrim les portes davant d'aquest drama humanitari», va afirmar.