El Jutjat d'Instrucció número 9 de València va coordinar ahir una operació contra la corrupció en què s'ha detingut el president de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, el socialista Jorge Rodríguez, i dues altres persones, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia valencià.

La causa es va obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics el maig d'aquest 2018 després d'una denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València. Segons el TSJ valencià, concretament s'investiguen irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció a Divalterra, antiga Imelsa, el 2015. En el marc de l'anomenada operació Alquería, agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) van dur a terme ahir diversos registres a la Diputació de València, a les dues seus que disposa l'Ajuntament d'Ontinyent, i a la seu social de Divalterra.

El magistrat instructor va autoritzar també l'entrada i registre en diversos habitatges particulars com la de Jorge Rodríguez i les d'altres investigats. En el dispositiu, que es va iniciar a dos quarts de vuit del matí, hi van participar, a més dels agents de la UDEF, efectius de la Unitat Central de Ciberdelinqüència i de la Prefectura Superior de València.

Rodríguez va ser traslladat ahir al vespre per la Policia Nacional a la seu de la corporació per continuar amb les actuacions de l'operació Alquería, després de la seva detenció a primera hora d'ahir al matí i els registres en habitatges particulars i edificis públics a València i Ontinyent, localitat de la qual és alcalde.

Rodríguez va ser conduït d'Ontinyent a València en un cotxe gris que sobre les vuit de la tarda va arribar amb altres tres vehicles a l'edifici de la Diputació, a la plaça de Manises, on va entrar custodiat per agents de la UDEF per la porta posterior.

El divendres previsiblement passarà a la disposició del jutge instructor de la causa, segons va informar l'alt tribunal valencià.