Neus Munté va anunciar ahir en declaracions a Catalunya Ràdio que deixarà la presidència del PDeCAT. Creu que l'assemblea ordinària del pròxim 21 i 22 de juliol és un «bon moment» per deixar el càrrec tenint en compte que es produirà una reestructuració de la formació.

De fet, Munté va explicar que va decidir deixar el càrrec quan va optar per les primàries del PDeCAt de Barcelona perquè tenia clar que si guanyava s'hauria de centrar «prioritàriament i exclusivament» en la capital catalana. L'objectiu de Munté és contribuir a una llista unitària sobiranista i va afegir que és la «fórmula gairebé matemàtica» per liderar Barcelona. «Jo he fet una aposta per Barcelona, sóc candidata del PDeCAT i vull contribuir a una llista molt potent i àmplia», va defensar.

De fet, segons Munté, va ser escollida primer vicepresidenta de la formació formant tàndem amb Artur Mas com a president, i va recordar que quan Mas va deixar el càrrec ella va assumir «en funcions» la presidència. Munté va apostar per una candidatura unitària del món sobiranista a Barcelona com a «fórmula gairebé matemàtica per aconseguir liderar la capital». «Jo hi vull treballar. M'agradaria que fos possible una llista unitària dels que compartim la mateixa visió de Barcelona», va dir, per després afegir que una candidatura conjunta amb ERC seria «el més intel·ligent».