El regidor no adscrit de l'Ajuntament de Barcelona Juanjo Puigcorbé ha negat que siguin certes les afirmacions d'un informe de la Diputació de Barcelona que l'acusen de maltractament laboral. En declaracions a l'ACN, Puigcorbé ha assegurat que els comentaris de l'informe confidencial "no diuen la veritat" i ha denunciat un "linxament públic". És per això que l'actor ha decidit seguir com a regidor no adscrit tant al consistori com a la Diputació fins al final del mandat. Puigcorbé ha lamentat que ERC s'hagi "precipitat", en trencar relacions amb ell i expulsar-lo del grup municipal, i ho ha atribuït als "nervis comprensibles" amb la proximitat de les eleccions municipals. Amb tot, ha instat el partit a reconsiderar la situació. El regidor s'ha mostrat "perplex" i ha explicat que se li va dir que si dimitia, l'informe "no sortiria a la llum". "Primer no vaig voler esquitxar a ERC, però tinc el dret i l'obligació de defensar-me de coses que no són certes", ha afirmat per justificar el seu pas a regidor no adscrit.

Puigcorbé ha tret pit de la seva feina feta a la Diputació i ha posat d'exemple que més d'un centenar de professionals de la cultura han donat suport al seu "tarannà" i a la "feina cultural". "Hi ha alguna cosa que no lliga i m'agradaria aclarir-la. Per això em mantinc present perquè sense l'acta de regidor no podria ser diputat", ha apuntat. L'actor ha explicat que al llarg de la seva carrera ja ha rebut altres "cops" i que "està acostumat". "Espero i desitjo que molt aviat s'aclareixi la situació i pugui restituir el meu nom. Fins i tot que el meu partit parli de la bona feina que he fet a la Diputació", ha demanat.

El regidor no adscrit ha lamentat que la filtració d'un informe confidencial no havia passat "mai abans". "La institució reaccionarà com ho ha de fer: aclarint què ha passat, com és que s'ha filtrat i sabent quines coses són veritat", ha manifestat. Puigcorbé ha dit que "no pot consentir" que se l'acusi de "mortificar" i "assetjar" els empleats perquè "no és cert en absolut".

El regidor ha qüestionat què tenen de maltractament les frases que es desprenen del "protoinforme". Així s'ha preguntat si és incorrecte "fer treballar als funcionaris", "manar en els projectes que han de fer" o "escoltar i decidir què s'ha de fer". Puigcorbé ha lamentat que ho troba "al·lucinant" i ha anunciat que hi ha "algú" que se n'ha volgut aprofitar. "Algú ha tirat la pedra i a amagat la mà. Tard o d'hora se'l descobrirà. Hi ha indicis", ha dit. L'actor ha evitat fer públiques les seves sospites a l'espera de tenir "les proves exactes".

En declaracions a l'ACN, Puigcorbé ha subratllat que acabarà tant el mandat a l'Ajuntament com a la Diputació "per complir amb el compromís amb la gent". De fet, en el plenari del consistori d'aquest divendres ha votat en el mateix sentit que el grup municipal d'ERC. De cara al futur, ha expressat que "no sap" si es presentarà a les eleccions municipals "perquè n'ha perdut una mica les ganes".