La portaveu parlamentària de Podem al Congrés dels Diputats, Irene Montero, va donar a llum ahir al matí de manera prematura els seus dos fills bessons en un hospital públic madrileny, segons van informar a Europa Press fonts de la formació política.

El part va tenir lloc cap a les nou del matí. Segons les fonts citades, els dos nadons, que han nascut amb tan sols sis mesos d'embaràs, es troben en observació i la mare es troba bé. Els nadons es diuen Leo i Manuel.

Iglesias i Montero van anunciar l'embaràs durant les vacances de Setmana Santa, a través de sengles missatges que van publicar a la xarxa social Facebook. «Pablo i jo hem emprès un camí que en els propers mesos regirarà les nostres emocions, transformarà el meu cos i omplirà les nostres vides de bellesa i algunes nits sense dormir», va afirmar la portaveu parlamentària.

En aquell moment, Montero va comunicar que esperava bessons, que ja estava embarassada de 13 setmanes, i que el naixement es preveia entre setembre i octubre, encara que finalment, el part s'ha avançat uns tres mesos.

Iglesias va publicar un missatge en xarxes socials per «donar les gràcies als professionals de la sanitat pública» que van atendre Montero i els seus dos fills bessons. «Volem donar les gràcies als professionals de la sanitat pública que atenen Irene i els dos petits que han nascut molt abans del que s'esperava. Esperem que tirin endavant», va dir en un post a Facebook que està signat per tots dos.

En el seu missatge, Iglesias i Montero afirmen que els nens «estan en les millors mans». «Ens enorgulleix la qualitat i la dignitat dels professionals que s'encarreguen del servei públic més important; cuidar», destaca el missatge a la xarxa social.

L'exvicesecretari de Comunicació del PP i candidat a presidir el partit, Pablo Casado, va recordar ahir la seva experiència perquè va tenir un fill prematur i va enviar un missatge de suport a Iglesias i Montero, als quals va demanar «paciència» perquè en la sanitat pública hi ha «excel·lents professionals» i els bessons «tiraran endavant».

«Estic amb Pablo i amb Irene perquè sé el que han d'estar vivint. És un aclaparament terrible i cada dia és una escalada a la munta-nya, però els faran tirar endavant als dos, n'estic convençut, estan en bones mans», va manifestar Casado, ahir.