El president de França, Emmanuel Macron, acomiadarà finalment el seu assessor de seguretat Alexandre Benalla per agredir davant de les càmeres un manifestant durant la marxa de l'1 de maig a París, segons va informar ahir l'Elisi, poc abans que l'home fos posat sota custòdia.

Benalla va prestar declaració ahir davant la policia francesa per aclarir els detalls de l'incident, pel qual se li ha obert una investigació per agressió i usurpació de funcions. Segons la cadena BFMTV, que cita font de la Fiscalia, va ser posat sota custòdia.

En un primer moment i abans que la Fiscalia es fes amb les regnes de la investigació, Benalla només va ser suspès del seu lloc durant 15 dies per «conducta inacceptable», segons va indicar el portaveu de l'Elisi, Bruno Roger-Petit, ja que Benalla «havia rebut permís només per testificar les manifestacions només com a observador».

Ara, la Presidència francesa ha anunciat el cessament immediat de Benalla, després del coneixement de «nous fets» relacionats amb l'incident, sense donar més detalls.

No obstant això, i segons una informació de Le Monde, Benalla podria haver excedit les seves competències en fer ús del seu poder per convèncer diversos agents de la Policia de París que li lliuressin una còpia de les imatges de l'esdeveniment.

Segons fonts de la cadena Europe 1, tres agents de Policia van ser suspesos per copiar aquestes imatges, captades pel circuit tancat de seguretat, publicades pel diari Le Monde, i en què es veu a Benalla abillat amb un casc policial i una targeta d'identificació que allunya a la força una dona i que després colpeja un manifestant.

Macron es va veure sumit en la polèmica dijous després que la seva oficina suspengués un dels seus ajudants a qui les càmeres van gravar pegant a un manifestant durant les protestes del Primer de Maig, tot i que no va informar d'aquests fets les forces de l'ordre.

Els seus detractors consideren que aquest fet reforça la percepció que Macron és un líder allunyat dels ciutadans del carrer a França, després d'altres controvèrsies al voltant de la despesa en vaixella oficial, la piscina construïda a la residència de vacances del president i les seves afirmacions sobre el cost de la vida.