Segueix-nos a les xarxes socials:

Aragonès creu que la independència només s'aconseguirà negociant

El vicepresident del govern ha indicat que la seva formació, ERC, vol generar les condicions per donar el pas definitiu

Aragonès creu que la independència només s'aconseguirà negociant

El vicepresident de la Generalitat i adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, ha apuntat avui que, segons el seu parer, a la independència només s'arribarà a través d'una "taula de negociació" i ha indicat que la seva formació vol generar les "condicions" perquè es pugui donar aquest "pas definitiu".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Aragonès ha recalcat que l'independentisme "necessita guanyar" i, en aquest sentit, "la qüestió no és si acceleres la locomotora o desacceleres, sinó que hi ha d'haver vies", pel que "ERC vol generar les condicions perquè la independència sigui una realitat", ha afegit.

El vicepresident del Govern ha augurat que a la independència catalana "s'arribarà com s'arriben a totes les independències, que és en una taula de negociació".

En aquest sentit, ha indicat que s'han de generar les "condicions" per arribar a aquest escenari i que es necessitaran "àmplies majories i consens", per després aplicar unes "actuacions i tàctiques" que, ha dit, "dependran de cada context".

El dirigent republicà ha destacat que el sobiranisme ha donat "passos endavant", entre els que ha citat l'1-O, però en canvi, sobre la declaració unilateral d'independència, ha afirmat que "la història dirà si vam encertar o no".

En tot cas, ha subratllat que el sobiranisme no ha donat "el pas definitiu" per arribar a la independència, pel que ha insistit: "Hem de construir les condicions per poder donar aquest pas definitiu".

Prem per veure més contingut per a tu