L'exvicepresidenta del Govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría no va plantejar cap petició al president del partit, Pablo Casado, en la trobada que van mantenir aquest dilluns al matí a la seu nacional del PP, en què Santamaría va anunciar la seva retirada de la política, segons van informar fonts de la direcció popular.

Casado va rebre Santamaría dilluns a la seu de Gènova i en la reunió es va aclarir el futur de qui va ser número dos de Rajoy al Govern i a qui Casado va derrotar a les primàries del PP del juliol: abandona la política. Les fonts consultades van explicar que a la reunió Santamaría no va demanar res al president del PP i tots dos es van posar a disposició de l'altre en el futur, mantenint els telèfons oberts. Casado havia ofert a Santamaría una vocalia en el Comitè Executiu Nacional i ocupar una presidència de comissió parlamentària. Després de la trobada, la mateixa exvicepresidenta va fer pública la seva decisió en un comunicat en el qual va expressar la seva voluntat d'obrir una nova etapa, va parlar amb «orgull» del seu pas per l'Executiu al costat de Rajoy i va donar les gràcies als afiliats del partit que la van recolzar de «forma majoritària» a les primàries del PP.

Sobre la sortida de Santamaría es va pronunciar ahir també el secretari general del PP, Teodoro García Egea, que va expressar el seu respecte «i afecte» per a l'exvicepresidenta del Govern i el treball a l'Executiu que va defensar.