19 de setembre de 2018
19.09.2018

Les víctimes mortals en accident de trànsit a Catalunya creixen un 28% respecte el 2017

Un 16% de les víctimes mortals d´aquest estiu no portaven cinturó de seguretat

19.09.2018 | 13:55
Les víctimes mortals en accident de trànsit a Catalunya creixen un 28% respecte el 2017

El nombre de víctimes mortals en accidents de trànsit a Catalunya ha ascendit a 137 entre l'1 de gener i l'11 de setembre d'aquest any, un 28% més que en el mateix període del 2017, quan va haver-hi 107 morts.

En presentar el balanç de sinistralitat d'estiu, el conseller d'Interior, Miquel Buch, sí ha constatat aquest dimarts una certa contenció de la sinistralitat en relació a començaments d'any, però no n'estan satisfets, i ha avisat que conductes com córrer, fer servir el mòbil, no respectar senyals o consumir alcohol poden ser "suïcides o fins i tot homicides a les carreteres".

Durant el període d'estiu, del 22 de juny a l'11 de setembre, hi ha hagut 52 morts en 41 accidents, mentre que en el mateix període de l'any passat va haver-hi 45 morts en 38 accidents, la qual cosa significa un increment del 16% de les víctimes mortals i un 8% els accidents.

Al costat de Buch ha comparegut Juli Gendrau, director del Servei Català de Trànsit, el qual ha destacat l´augment del 112% aquest estiu d'accidents mortals amb dos vehicles implicats en comparació amb el mateix període del 2017. A més ha volgut remarcar que "un 16% de les víctimes mortals no portaven cinturó de seguretat. "Hi ha un descens de l´ús del cinturó i això l´any 2018 no pot ser", ha subratllat.

D´altra banda, el director de l´SCT ha expressat l´especial preocupació per l´increment de la sinistralitat dels motoristes: "Estem lluny del nostre objectiu, que és reduir la xifra registrada l´any 2010" i ha afegit que la major part dels sinistres d´aquest col·lectiu són sortides de via. També ha fet èmfasi en l´augment dels vianants atropellats, "la majoria provocats per avaries".

Pel que fa als factors de risc, Gendrau ha destacat que s´ha detectat un increment de les velocitat mitjanes a les carreteres catalanes i que el 46% dels conductors sancionats per alcoholèmia, duplicaven, triplicaven o superaven encara més la taxa màxima d´alcoholèmia permesa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit