La Xunta de Galícia va confirmar ahir que un nét del dictador Francisco Franco pretén vendre la seva part del Pazo de Meirás, situat al municipi de Sada (la Corunya) i antiga residència d'estiu del dictador, a una empresa de la seva propietat.

La conselleria de Cultura, Educació i Ordenació Universitària de la Xunta va confirmar ahir aquests fets a l'agència de notícies Europa Press, després que La Voz de Galicia publiqués que Francisco Franco Martínez-Bordiú pretén vendre la part que li correspon del Pazo a seva empresa, la societat Pristina SL.

L'hereu de Franco va presentar el 7 de juliol al Registre General de la Xunta les escriptures corresponents a les actes de notificació sobre els drets de tempteig i retracte de la setena part de la propietat, així com de les escultures d'Abraham i Isaac, atribuïdes al mestre Mateo.

L'objectiu de Martínez-Bordiú és vendre aquesta part del Pazo a la seva empresa per augmentar-ne el capital social. La Xunta va reiterar ahir que no té intenció d'exercir el dret de tempteig i retracte sobre el Pazo de Meirás, ja que fer-ho suposaria derivar diners públics a la família Franco.