Segueix-nos a les xarxes socials:

Podem amenaça de no donar suport als pressupostos del 2019

Echenique assegura que les negociacions no van bé perquè algunes mesures de Sánchez «no estan a l'altura»

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va assegurar ahir que les negociacions dels Pressupostos no van bé en aquest moment, perquè algunes de les mesures que ha plantejat el Govern en matèria d'habitatge, ocupació o dependència, entre d'altres, «no estan a l'altura» i, per això, ha assenyalat que ara estan en el «no», tot i que tenen l'esperança de reconduir la situació.

«Nosaltres tenim voluntat constructiva, ens estem matant a treballar perquè aquests Pressupostos siguin veritablement socials, però la veritat és que a hores d'ara falten avenços en temes molt importants, i en aquests moments estem en el no», va afirmar en la roda de premsa que va fer a la seu del partit després de la reunió de l'Executiva.

Així ho va assegurar, després de recordar que aquesta és una «setmana decisiva» per a les negociacions, ja que Podem vol tenir tancat un acord abans que el Govern remeti el 15 d'octubre a la Comissió Europea la seva pla pressupostari, perquè aquest reflecteixi les seves prioritats.

Podem ha mostrat el seu malestar amb el desenvolupament de les negociacions pressupostàries després d'haver rebut per part del Govern un document responent a l'oferta que el partit morat li va remetre fa dues setmanes amb les seves propostes per elaborar uns comptes públics del seu grat. «Les primeres respostes del Govern al document que li vam enviar per negociar els pressupostos no estan a l'altura del que espera la ciutadania d'aquest país en punts importants. Esperem reconduir la situació al llarg d'aquesta setmana perquè és molt important que es portin a terme polítiques públiques que són de sentit comú», va emfatitzar Echenique.

D'aquesta manera, la resposta de l'Executiu de Pedro Sánchez ha fet un gir a les negociacions, i ha fet canviar les expectatives de Podem, que ara se situa en el no, després que el mateix secretari general, Pablo Iglesias, es mostrés divendres passat «optimista» davant la possibilitat de tancar un acord pressupostari amb el Govern aquesta setmana.

«Quan ho hem vist per escrit conté una sèrie de passos enrere en els quals no es reflecteix el que havien transmès verbalment. Semblava que hi havia avenços, però quan hem rebut els seus compromisos polítics veiem un munt de passos enrere i no veiem reflectides aquestes paraules», va emfatitzar Echenique. En resum, consideren que són mesures «decebedores» i de «maquillatge».

Prem per veure més contingut per a tu