Els equips d'emergència d'Indonèsia cessaran dijous que ve les tasques de cerca i rescat de possibles supervivents dels terratrèmols i el tsunami que el 28 de setembre van sacsejar l'illa de Cèlebes, segons va informar ahir l'agència de nacional de gestió de desastres naturals (BNPB).

«L'evacuació cessarà l'11 d'octubre», va anunciar en una roda de premsa el portaveu de la BNPB, Sutopo Purwo Nugroho, que va fer servir una paraula indonèsia que es refereix a la cerca i el rescat de supervivents i morts.

El portaveu va explicar que la majoria dels operatius conclouran la setmana que ve, si bé ha matisat que en podrien continuar alguns a menys escala.

En els últims esforços, els equips de rescat han recuperat el cap de setmana 34 cadàvers d'un sol lloc del districte de Palu, on es creu que centenars de persones segueixen sota els enderrocs. Nugroho va assegurar que les restes dels edificis i infraestructures que han fet col·lapse es retiraran dels carrers perquè els evacuats puguin tornar a «llocs segurs».