n El Govern central i la Generalitat celebraran avui la comissió bilateral d'infraestructures, que no es reunia des de fa onze anys, per tractar el dèficit d'infraestructures de Catalunya i estudiar les mesures per afrontar el pagament de 759 milions pendents en aquesta matèria des del 2011 i que Hisenda es va comprometre a saldar.

El conseller de Territori, Damià Calvet, i el secretari d'Estat d'Infraestructures, Pedro Saura, presidiran la reunió, que se celebra a Barcelona i en la qual, segons va explicar el conseller la setmana passada, es repassarà la llista d'infraestructures que hi ha en marxa a Catalunya i les que estan pendents.

També es parlarà de la manera en la qual es compensarà la falta d'inversió en infraestructures de l'Estat a la comunitat i el Govern català serà «exigent» amb el ministeri de Foment per intentar «resoldre» el dèficit d'inversió en aquesta matèria.

El dia 26 de setembre i en la primera reunió entre Calvet i el ministre de Foment, José Luis Ábalos, es va acordar convocar aquesta comissió, que, segons va explicar el conseller, servirà per concretar el deute pendent amb Catalunya.

Un dia abans, el ministeri d'Hisenda i la Generalitat van arribar a un principi d'acord pel qual l'Executiu central es comprometia a saldar 1.459 milions dels 6.700 de deute pendent amb Catalunya en quatre anys. Dels 1.459 milions de deute, 759 corresponen a la disposició addicional tercera de l'Estatut.