Jordi Romeva, pare del conseller Raül Romeva, carrega durament contra els partits independentistes. Ho va fer en un acte el dia 12 d'octubre organitzat per l'ANC de les Terres de l'Ebre, segons va informar ahir Ebre Digital. Romeva va afirmar que no suporta la divisió entre els partits independentistes «mentre els membres del Govern legítim són a la presó i a l'exili».

El pare del conseller va demanar: «Amb intel·ligència, amb bon criteri i amb el cap fred, establim una estratègia conjunta. L'ANC ha preparat una proposta. Discutim-la i apliquem-la entre tots, units! I acabem, com més aviat millor, aquest malson!»

Durant la seva intervenció en l'acte de l'ANC, de cop i volta Romeva va apel·lar directament a les formacions independentistes i els va retreure això: «Com podeu fer vida normal mentre els vostres companys i companyes estan tancats a la presó? Tancats per fer la seva feina, que és la vostra feina; per complir la seva obligació, que és la vostra obligació». Romeva els va recordar que «s'havien presentat a les eleccions per restituir el Govern legítim i per fer efectiva la República Catalana».