La Fiscalia de l'Audiència Nacional va demanar a la Sala Penal una «pròrroga» per presentar el seu escrit d'acusació contra el major dels Mossos Josep Lluís Trapero, després que es dictés dilluns, dia 15, l'obertura de judici contra ell i l'excúpula d'Interior catalana.

A l'acte d'obertura de judici oral, la secció primera del Penal dona cinc dies per presentar el seu escrit de qualificació a la Fiscalia, que ha estat debatent la conveniència d'acusar Trapero per rebel·lió per unificar l'acusació amb els exmembres del Govern processats al Tribunal Suprem, segons han confirmat a Efe fonts fiscals. Segons aquestes mateixes fonts, «gairebé segur» que l'acusació finalment serà pel delicte de rebel·lió, i no pel de sedició, si bé aquest últim podria oferir-se com a alternativa al primer.

«No s'ha demanat cap pròrroga de moment», va afirmar als periodistes la fiscal general, María José Segarra, que va eludir pronunciar-se sobre l'escrit i sobre els delictes pels quals s'acusés els processats.

La jutgessa Carmen Lamela va processar Trapero per un delicte de pertinença a organització criminal i dos de sedició per haver consentit la celebració de l'1-O i no haver frenat el setge a la conselleria d'Economia els dies 20 i 21 de setembre.