L'episodi de gota freda va provocar ahir el tancament al trànsit d'una part de tres carreteres al País Valencià, entre elles la Pista de Silla (V-31) en els dos sentits, la inundació d'una estació de Metrovalencia i el rescat de dues persones atrapades en un cotxe encallat a la CV-33, a l'altura de Tor-rent, segons el balanç del Centre de Coordinació d'Emergències.

Des de les tres de la tarda, el 112 va gestionar un total de 25 incidències, la majoria a València per problemes al carrer i cotxes atrapats. Les precipitacions van deixar en les últimes quatre hores 78,2 litres per metre quadrat a l'observatori de Vivers de València, 70,2 a Picassent, 40,8 en el conjunt de València, 40,6 a Real de Montroi, 28,6 a Quart de Poblet i Set Aigües i 25,6 a Cortes de Pallars; totes a la província de València. El temporal també va afectar el trànsit de dos avions de Ryanair a l'aeroport de Manises, que van estar desviats a Alacant de manera puntual i van aterrar a l'Altet, encara que més tard van tornar a la seva ruta amb normalitat, segons fonts aeroportuàries.

El conseller d'Interior de la Genealitat de Catalunya, Miquel Buch, va fer ahir una crida a la prudència de tota la ciutadania davant del nou episodi de pluja intensa que va fer activar l'alerta del pla per risc d'inundacions per la previsió de precipitacions intenses a les Terres de l'Ebre. El nou episodi s'allargarà durant tot avui, Buch va reclamar que tothom «fugi de les zones inundables i de les lleres dels rius» i de tots aquells punts on «podem prendre mal».