Segueix-nos a les xarxes socials:

El terrorista ferit a Alcanar diu que va col·laborar perquè l'amenaçaven

El gihadista no concreta qui el pressionava perquè s'impliqués en el grup

El terrorista ferit a Alcanar diu que va col·laborar perquè l'amenaçavenarxiu/acn

El terrorista ferit a l'explosió de la casa d'Alcanar, Mohamed Houli Chemlal, va declarar ahir a l'Audiència Nacional que no sabia res dels plans de la cèl·lula terrorista de Ripoll ni dels atemptats de Barcelona i Cambrils, però que va col·laborar-hi «per por», perquè l'amenaçaven a ell i a la seva família. El terrorista va llegir una carta que ell mateix havia escrit, però quan l'advocat de l'acusació popular li va preguntar qui l'amenaçava, es va negar a respondre.

Els tres terroristes empresonats pels atemptats van comparèixer per videoconferència davant del jutge Fernando Andreu, que els va comunicar formalment que els ha processat. L'Audiència proposa jutjar Houli Chemlal i Driss Oukabir per integració a organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit d'explosius i un delicte d'estralls en grau de temptativa. El tercer empresonat, Said Ben Iazza -que no va declarar-, està processat per col·laboració amb organització terrorista.

Ahir també va declarar Driss Oukabir, detingut a Ripoll i a nom de qui estava llogada la furgoneta de la Rambla. Havia declarat anteriorment que pensava que la furgoneta era per a una mudança i ahir es va ratificar en el que ja havia declarat anteriorment. Només va respondre les preguntes del seu advocat i, segons fonts presents a la declaració, va aprofitar per mostrar el seu rebuig als atemptats i va afirmar que creu que està entre reixes per la relació amb el seu germà, Moussa Oukabir, un dels terroristes abatuts a Cambrils pels Mossos d'Esquadra. Oukabir va admetre que en aquella època era drogodependent i no tenia res a veure amb la preparació dels atemptats. També va explicar que es va lliurar voluntàriament a la policia per col·laborar i que uns agents el van apuntar amb un fusell retallat, el van agredir i el van introduir en un calabós. També va dir que no és creient ni practica l'Islam. El jutge l'ha processaat per integració a organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit d'explosius i un delicte d'estralls en grau de temptativa.

També va comparèixer Said Ben Iazza, detingut dies després dels atemptats a Vinaròs. El jutge el vol enviar a judici per col·laboració amb organització terrorista per facilitar material per fer els explosius i ajudar en el seu transport. Es va acollir al seu dret a no declarar i no es va pronunciar per dir si accepta o no els fets pels quals se'l processa. El magistrat Fernando Andreu proposa jutjar-lo pels mateixos delictes que Oukabir.

Prem per veure més contingut per a tu