La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha insistit aquest divendres en desvincular el seu executiu de la reunió que el líder de Podem, Pablo Iglesias, manté aquesta tarda a Lledoners amb el president d'ERC, Oriol Junqueras. Celaá ha afirmat que la reunió és responsabilitat exclusiva del líder de Podem, que és l'únic que pot respondre, també, per les seves paraules.

Segons Celaá, Iglesias no pot negociar els pressupostos en nom del govern espanyol perquè "de la negociació del govern només se n'ocupa el govern". "El govern no entra" en el que faci Iglesias, "i ell es responsabilitza de la seva imatge i de la seva força política", ha sentenciat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Celaá ha recordat que Junqueras ha rebut a Lledoners les visites d'altres responsables polítics i ha recordat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va ser "taxatiu" aquest dijous quan va deixar clar que "de la negociació del govern se n'encarrega el govern". En aquest sentit, ha afirmat que si Iglesias i Junqueras parlen de pressupostos és una qüestió seva, "però Iglesias no es delegat del govern per a res".