La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va advertir ahir en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, que una sentència condemnatòria contra els dirigents polítics processats «no només desestabilitzarà Catalunya» sinó que la «desestabilització serà de l'Estat espanyol i d'Europa».

Catalunya no s'empassarà una sentència condemnatòria», va afegir. Ho veu així amb el precedent de l'1-O a la vista, en què «sota les porres la gent va sortir a defensar-se». «No esperarem a arribar a Estrasburg, la raó ja la tenim», va resoldre. En aquest context, Rovira va enviar un missatge al Govern de Pedro Sánchez i li va preguntar si la seva «llibertat» val unes partides dels pressupostos estatals. «Algú em diu que té un preu? Volen entrar en aquest fangar?», va preguntar en assegurar que són els comptes d'un executiu «opressor i repressor».

En aquest context, va apuntar que si l'executiu de Sánchez pretén que els republicans s'hi puguin avenir no només hi pot haver sobre la taula els pressupostos. «Que no contraposin els drets a progressar amb la situació política del país; és injust, no és honest; no és assumir la situació amb responsabilitat», va afegir. Rovira es va preguntar així «com és possible» que es pressioni ERC pels comptes «al mateix temps que es demana no sé quants anys al president d'ERC».