15 de novembre de 2018
15.11.2018
Regió7

Urdangarin vol ser excarcerat mentre es revisa si se li han vulnerat drets

L'exduc argumenta que la no suspensió de la condemna li provocaria un «perjudici irreparable»

15.11.2018 | 00:03
Urdangarin vol ser excarcerat mentre es revisa si se li han vulnerat drets

L'exduc de Palma Iñaki Urdangarin ha decidit finalment recór-rer en empara al Tribunal Constitucional la condemna a cinc anys i deu mesos de presó que li va imposar el Tribunal Suprem pel cas Nóos i ha sol·licitat, a més, que suspengui l'execució de la seva pena, i ser per tant excarcerat, mentre s'estudia el fons de l'assumpte. Urdangarin està complint condemna a la presó de dones de Brieva (Ávila) des del 18 de juny passat.

En el seu recurs, que té data del 5 de novembre passat i al qual ha tingut accés Europa Press, el marit de la infanta Cristina assenyala que la no suspensió de la seva condemna en aquests moments li provocaria «un perjudici irreparable» i demana concretament que s'anul·li la condemna que se li va imposar per un dels delictes, el de malversació de cabals públics. Argumenta que deixar-lo a la presó esperant el resultat deixaria totalment en dubte l'eficàcia d'una eventual sentència estimatòria del seu recurs, en el qual demana una revisió de la sentència que conclogui en una reducció considerable de condemna en situar-la per sota dels cinc anys de presó –límit sota el qual el tribunal de garanties acostuma a accedir a la suspensió de les condemnes.


Sense «pertorbació greu»

D'altra banda, la defensa d'Urdangarin també assenyala que aquesta suspensió –i per tant la seva excarceració– «no produeix una pertorbació greu a un interès constitucionalment protegit, ni als drets fonamentals o llibertats públiques d'una altra persona». «La seva denegació només pot causar un perjudici irreparable al meu patrocinat», insisteix l'escrit, de 80 pàgines.

Els advocats de l'exduc recorden al tribunal que és notori que el seu client ja està complint la pena que li va imposar el Suprem –que va rebaixar en cinc mesos la pena que va imposar inicialment l'Audiència Provincial de Palma– i que, a causa del còmput penal d'anys que se li va imposar finalment, no pot accedir ara com ara a cap benefici penitenciari, per no haver complert els terminis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit