17 de novembre de 2018
17.11.2018
Regió7

Artadi: Junqueras no respon les cartes de Puigdemont

La consellera atribueix a l'exvicepresident la manca de comunicació

17.11.2018 | 00:04
Elsa Artadi

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha atribuït a Oriol Junqueras la manca de comunicació entre l'exvicepresident i Carles Puigdemont, ja que aquest «ha escrit quatre cartes a Junqueras i també li va enviar un llibre dedicat, sense resposta», pel que ha considerat que el líder d'Esquerra «sí que té informació de Puigdemont. Potser la resposta a les quatre cartes està en camí», ha suggerit en una entrevista al digital El Món.

D'altra banda, Artadi s'ha referit al Govern central i ha assegurat que «la careta va caient» respecte a les «expectatives» inicials creades: «Tot està en mans de Pedro Sánchez. Oi que ningú ens demanava que donéssim suport a Rajoy? No som aquí per donar suport a una persona que és igual a la que hi havia abans».

Ha remarcat que la Generalitat «sempre estarà oberta al diàleg i la negociació, però això no vol dir que mentre el mantinguem en el poder només perquè de tant en tant es pronunciïn les paraules 'solució política'». És per això que ha llançat una advertència: «No es pot seguir donant suport al Govern de Pedro Sánchez, que és igual que el de Mariano Rajoy, si al PP no li donàvem suport».

Artadi s'ha mostrat escèptica a més sobre la proposta d'Estatut que es preveu que Sánchez faci el 12 de desembre: «Veurem què anuncia. En tot cas, posar a votació un Estatut és del 2005. I és el PSC qui ho hauria d'impulsar, perquè impulsar un Estatut des de Madrid és conceptualment fort. Han de venir de fora a dir-nos quin és el nostre Estatut?», s'ha preguntat.

La portaveu del Govern ha recordat tot i així que el PSC «no té suficients diputats per impulsar-lo al Parlament» i que «la centralitat de la societat catalana no demana una reforma estatutària». «Ara bé, votar una reforma de l'Estatut i al mateix temps votar la independència? Parlem d'això», ha plantejat.

Finalment, ha acusat el PSOE de fer «un discurs de govern totalitari» en relació amb els pressupostos, ja que «ofereixen una pluja de milions a canvi d'oblidar-nos que hi ha repressió i no hi ha democràcia, i en definitiva que ens oblidem de la nostra dignitat. Donarem cobertura a aquest discurs? En absolut», ha conclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit