El PP ha eliminat el grup de whatsapp que compartien els senadors del grup parlamentari després de la polèmica per la difusió del missatge escrit per Ignacio Cosidó, el portaveu, en què defensava els avantatges per als 'populars' del pacte amb el PSOE per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Fonts populars han explicat que el grup ha estat suprimit aquest dimarts. Es tractava d'un fòrum molt actiu, en el qual aquestes fonts expliquen que participaven molt els senadors per intercanviar informació o comentaris.

És aquí on el dissabte a la nit el portaveu popular va difondre un missatge en el qual donava arguments als senadors per defensar el pacte per la renovació del CGPJ i l'elecció per a la presidència del Consell de Manuel Marchena; entre altres coses, assegurava que podrien mantenir el control de la Sala Penal del Tribunal Suprem. Marchena ha fet públic aquest dimarts en un comunicat que renuncia a aquesta presidència i es desvincula del pacte entre PP i PSOE.

Cosidó ha rebut el suport dels 146 senadors que han acudit a la reunió dels dimarts del Grup Popular del Senat. Fonts populars han explicat a Europa Press que ell ha agraït el suport que ha rebut dels seus, els destinataris d'aquest missatge que va publicar però L'Español.

Entre els senadors hi ha una divisió d'opinions sobre el que ha passat i la posició en què queda el portaveu, tot i que la majoria dels parlamentaris consultats per Europa Press entén que el contingut del missatge va ser imprudent i que Cosidó no ho havia d'haver enviat en aquests termes; creuen que ha quedat 'tocat' un cop que s'ha conegut en públic i que ha acabat per provocar la renúncia de Marchena a formar part d'un pacte entre els dos grans partits.

No obstant això, només alguns d'ells pensen que el portaveu hauria de dimitir com li demana l'oposició i aquesta mateixa tarda, en sessió plenària al Senat, el mateix president del Govern, Pedro Sánchez. Cosidó, que ha assumit tota la responsabilitat sobre el contingut del missatge, manté el suport del president del PP, Pablo Casado, i ha anunciat que no pensa dimitir.