Sis persones han mort avui, entre elles cinc menors d'entre 14 i 16 anys, per una estampida durant un concert en una discoteca de la localitat italiana de Corinaldo per al qual es van vendre prop del doble d'entrades que l'aforament permès.

La Fiscalia de la província d'Ancona, que investiga el cas, ha informat que van ser venudes unes 1.400 entrades, quan que la capacitat màxima del local és de 870 persones.

El succés va tenir lloc mentre els assistents esperaven l'actuació del raper italià Sfera Ebbasta, molt popular entre els adolescents del país. Segons un missatge de Twitter del cos de Bombers, l'estampida es va produir abans de la 1.00 de la matinada i en les imatges difosa pels bombers es veuen a desenes de joves que estan sent atesos en una carretera i alguns d'ells portats en lliteres.

Segons diversos testimonis, la gent va començar a percebre una olor forta àcida, procedent suposadament d'un esprai de pebre que algú havia ruixat.

El públic va córrer cap a les sortides d'emergència i en un dels laterals, ja fora del local, la barana va cedir per l'aglomeració i va provocar una multitudinària caiguda en la qual hi va haver víctimes mortals.

A més dels cinc menors, va morir també una dona d'uns 40 anys que acompanyava la seva filla al concert.

El succés ha deixat un centenar de ferits que han estat ingressats en hospitals de les localitats properes, mentre que els més greus van ser traslladats a Ancona.

El director general de l'estructura hospitalària "Ospedali Riuniti" d'Ancona, Michele Caporossi, ha informat que el centre té ingressats set joves, d'entre 14 i 20 anys, que estan molt greus i la seva vida corre perill.