El president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar que el Consell de Ministres de divendres que ve, 21 de desembre, aprovarà la pujada salarial per als empleats públics que l'Executiu del PP va pactar amb els sindicats per al 2019.

Durant la seva compareixença al Senat, Sánchez va recordar que aquest acord implica una pujada salarial fixa per al 2019 del 2,25%, a la qual podria sumar-se una altra part variable (0,25%) lligada a l'evolució del PIB i un 0,25% més procedent de fons addicionals.

En total, en un escenari de màxims, la pujada salarial podria assolir el 2,75%, encara que per a això el PIB hauria de créixer el 2,5% i la previsió és que ho faci el 2,3%.

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ja havia assegurat dilluns que el Govern compliria l'acord retributiu per al 2019, i apujaria els salaris dels empleats públics des de l'1 de gener.

El que no havia aclarit Batet és si aquesta pujada es faria per reial decret abans que finalitzés l'any o si es faria a posteriori (amb efectes retroactius si era recollida en Pressupostos). Finalment, es farà per reial decret, tal com demanaven les organitzacions sindicals, que no volien esperar a veure què passava amb els Pressupostos de 2019.

El Consell de Ministres de divendres a Barcelona també aprovarà la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) per al 2019 fins als 900 euros mensuals, xifra un 22% superior als 735,9 euros al mes del 2018, segons va reiterar Sánchez en la seva compareixença d'ahir al Senat per fer balanç del seu Govern.