31 de desembre de 2018
31.12.2018

El nombre de visitants a Barcelona de gener a novembre creix el 4,58% respecte al 2017

L'Ajuntament preveu que les pernoctacions s'incrementin el 20% el desembre

30.12.2018 | 23:24

El nombre de visitants a la capital catalana entre gener i novembre ha augmentat un 4,58% respecte al mateix període de l'any passat, segons el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, que apunta en una entrevista concedida a l'ACN que les pernoctacions fins al novembre s'han incrementat un 1,86% respecte a l'any passat.

Segons Colom, aquestes xifres «consoliden» les de l'any anterior. Colom assegura que l'ajuntament preveu que les pernoctacions augmentin un 20% al desembre. El regidor de Turisme assegura que l'augment de turistes internacionals «consolida l'atracció» de Barcelona, tot i que el nombre de visitats de la resta de l'Estat ha disminuït lleugerament.

Pel que fa als llocs més visitats durant el 2017, el rànquing el lidera la Basílica de la Sagrada Família, amb més de 4,5 milions de visitants. La segueixen el Parc Güell, amb més de 3,1 milions, i el Museu del FC Barcelona, amb 1,8 milions. Pel que fa al conjunt de la ciutat, 13,2 milions de persones han visitat espais d'interès arquitectònic, mentre que 12 milions han anat a museus i col·leccions.


Visites a l'entorn de Barcelona

Colom assegura que les visites a l'entorn de Barcelona han augmentat un 30% aquest any, una xifra que també recull el darrer informe de l'Observatori del Turisme de Barcelona. El regidor de Turisme indica que es tracta d'un «treball de desconcentració» que s'està fent amb la Diputació de Barcelona, i que pot contribuir a «disminuir la pressió turística» als barris més cèntrics de la ciutat.

A la demarcació de Barcelona, el rànquing de visitants el lidera la Roca Village, amb 4,6 milions de visitants. La segueixen el Monestir de Montserrat, amb 2,7 milions, i el Viladecans The Style Outlet, amb 2,6 milions. Enguany també han guanyat pes els espais naturals. Entre els més visitats hi ha el Parc Natural del Montseny, l'Espai Natural del Delta del Llobregat i el Parc de la Serralada de Marina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook