Els serveis d'Intel·ligència d'Alemanya han demanat ajuda a l'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units (NSA) per trobar els responsables de la filtració de les dades personals de més de 400 figures de la política alemanya, inclosa la cancellera Angela Merkel.

«Els experts en informàtica i defensa cibernètica estan buscant els pirates i detectant les 'portes posteriors' que van fer possible el robatori de dades», segons citen les fonts de Bild.

Entre les dades de Merkel es trobarien el seu número de fax, la seva adreça de correu electrònic i diverses cartes que el seu contingut encara es desconeix, però una portaveu de la cancellera ha assegurat que l'abast de la filtració, pel que respecta a la mandatària , ha estat limitat.

«En relació amb la Cancelleria puc dir, segons les informacions inicials, que no s'ha publicat informació sensible, inclosa la que es refereix a la cancellera», va confirmar una portaveu a l'agència Reuters.

Encara que la filtració tampoc sembla haver afectat ni l'Exèrcit alemany ni la xarxa de seguretat interna del Govern alemany, segons van confirmar les autoritats, els mitjans alemanys ja la descriuen, per la seva envergadura, com «la major fugida de dades de la història del país».

De moment, el Bild confirma que s'han vist afectats uns 294 integrants del Partit Socialdemòcrata (SDP), 105 dels Verds, 82 de l'Esquerra i 28 en el Partit Liberal Demòcrata (FDP).

També s'han publicat dades de responsables dels grups parlamentaris de la Unió Demòcrata Cristiana (CDU) que lidera Merkel.

Entre els documents publicats, molts dels quals només poden obtenir-se previ pagament, hi ha números de telèfon mòbil, adreces personals, transcripcions de comunicacions per Internet, cartes, factures o informació de targetes de crèdit.

Sobre les dades d'Alternativa per a Alemanya (que ahir no s'havien filtrat) es desconeix si han estat evitats deliberadament o els filtradors tenen previst publicar-los en pròximes dates.