Veïns del barri de Sant Roc de Badalona (Barcelonès), on avui han mort tres persones i una vintena han quedat ferides en un incendi, han denunciat la tardança dels Bombers i que un afectat ha estat 40 minuts esperant que arribés una escala mecànica per rescatar-lo.

Visiblement indignats, diversos veïns de Sant Roc han denunciat que els Bombers han tardat massa temps a arribar a l'edifici situat en el número 244 de l'avinguda Marquès de Mont-roig de Badalona i que únicament portaven una grua amb escala mecànica, malgrat que havia veïns intentant sortir per la part davantera i del darrere de l'immoble, de deu plantes.

De fet, els dos ferits greus per aquest incendi han patit les seves lesions al precipitar-se al buit mentre intentaven fugir de les flames i el fum, segons els equips d'emergència.

"La gent cridava, uns xiscles de mort i ningú ajudava. Que tardessin tant els Bombers no pot ser", ha exclamat una veïna, que ha denunciat que els equips d'emergència portaven inicialment només una escala mecànica, amb la qual han evacuat a alguns dels afectats.

Un altre veí ha lamentat que han estat molt temps esperant als Bombers i que un dels afectats ha estat uns 40 minuts penjat esperant l'arribada d'una segona grua amb escala mecànica perquè el rescatessin, ja que la primera operava en l'altra part de l'edifici.

Per contra, el cap d'emergències de la Regió Metropolitana Nord dels Bombers de la Generalitat, Eduard Martínez, ha assegurat que, després de rebre l'alerta per l'incendi -a les 9.09 hores del matí- la sortida i arribada dels efectius ha estat "immediata" des dels parcs de referència, a Badalona i Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

En declaracions als periodistes, Martínez ha indicat que els Bombers de la Generalitat han activat l'autoescala de Badalona, que ha treballat en la part frontal de l'edifici, mentre els Bombers de Barcelona han intervingut amb una altra escala mecànica en la part del darrere del bloc d'habitatges.

En ser preguntat per les queixes dels veïns sobre aquest suposat, el responsable dels Bombers ha indicat que la sortida i l'arribada ha estat "immediata". A més, ha indicat que no li constava que hagués hagut retard en l'arribada de la segona escala mecànica.

Una vegada controlat l'incendi, els Bombers investiguen l'origen de les flames, que s'han iniciat a la planta baixa i s'han propagat molt ràpidament de forma vertical cap amunt, fins a arribar a la novena de les deu plantes del bloc.

De fet, els tres morts es trobaven en les dues plantes superiors afectades per l'incendi, la vuitena i la novena, segons Martínez.