El bisbat de Terrassa ha iniciat una investigació sobre un possible abús sexual presumptament comès per un dels seus capellans quan exercia a la localitat francesa de Beauvais (França), als anys 70, i que ha estat denunciat ara.

Segons va informar ahir el bisbat de Terrassa en un comunicat, el sacerdot, Esteve S.P., que pertany a la diòcesi terrassenca des de l'any 2004, ha estat acusat a Beauvais, una localitat de 54.000 habitants, capital del departament d'Oise (nord de França), d'un «delicte contra el sisè manament» (no cometre actes impurs).

L'acusació es tracta d'un presumpte abús sexual que hauria comès entre els anys 1974 i 1977 a la localitat francesa, on llavors exercia el seu ministeri pastoral.

El bisbat va informar que en aplicació de la normativa canònica i dels protocols vigents, la Santa Seu ha disposat que sigui la diòcesi de Terrassa la que coordini una investigació, «principalment per aclarir la versemblança dels fets, l'edat de la presumpta víctima, l'existència en el seu cas d'altres víctimes i la imputabilitat de l'acusat».

En el seu comunicat, el bisbat de Terrassa expressa la seva «més ferma condemna de tot abús sexual, particularment quan és comès per un clergue», i va demanar «perdó d'entrada» a la presumpta víctima, a la qual també ha ofert «l'oració i l'afecte maternal de l'Església».

«Reparació de dany moral»

Al mateix temps, el bisbat de Ter-rassa es compromet a ser «sol·licit de la reparació del dany moral i espiritual que hagués estat causat i compromès en tot moment amb la veritat i la justícia».

La diòcesi de Terrassa afirma la seva «total disposició a col·laborar amb l'administració de Justícia en tot el que calgui per aclarir la veritat sobre el presumpte delicte denunciat».

Segons assegurava el portal d'informació religiosa CatalunyaReligió.cat, després d'exercir a França, Esteve S.P. va tornar a Catalunya i des de l'any 1985 va ser rector de les parròquies de Martorelles i Santa Maria de Martorelles (Vallès Oriental), llavors adscrites a l'arquebisbat de Barcelona.

Jubilat l'any passat

Quan aquesta arxidiòcesi es va dividir per crear els bisbats de Ter-rassa i Sant Feliu de Llobregat, el clergue va passar a dependre de la diòcesi terrassenca.

Esteve S.P. es va jubilar l'any passat als 81 anys i va ser objecte d'una festa de comiat en la qual van participar les autoritats i les entitats cíviques i culturals de les dues localitats on va ser rector durant més de 30 anys.