L'exsecretari general del Partit Popular valencià Ricardo Costa va tornar a assenyalar ahir davant del jutge l'expresident valencià Francisco Camps, de qui va dir que va ser ell qui va ordenar emetre factures falses per contractar amb Orange Market, empresa de la trama Gürtel, la qual està sent investigada a l'Audiència Nacional pels seus contractes amb la Generalitat

Segons van informar a Europa Press fonts jurídiques, Costa va ratificar tot el que ja va afirmar en el judici pel finançament il·legal del PP valencià, ara fa un any. En aquest procediment, va revelar per sorpresa que va ser l'expresident qui va ordenar contractar amb la trama que dirigia Francisco Correa per organitzar actes del seu partit i que aquests es van finançar en part amb diner negre.

Així ho va ratificar l'exdirigent popular en la seva declaració en qualitat de testimoni davant del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5, José de la Mata, que investiga Camps pel contracte adjudicat a Orange Market per a la instal·lació de l'estand de la Comunitat en l'edició de Fitur de l'any 2009. El magistrat li imputa delictes de prevaricació administrativa i frau a l'administració.

Concretament, Costa va dir que no sap si la Generalitat també contractava amb la trama Gürtel, ja que ell era dirigent del partit i no de l'Administració pública, si bé fonts jurídiques van confirmar que la comunitat autònoma que llavors dirigia Camps sí que va adjudicar treballs a la firma Orange Market .