Els CDR van tornar a escampar una vegada més fems i escombraries a les portes dels jutjats de Catalunya, entre els quals, els de Manresa, Berga i Martorell. Va ser la nit de diumenge a dilluns. Els CDR, a través del seu Twitter, van informar ahir d'accions també a la Ciutat de la Justícia, a Figueres, Olot, Vic, Vilafranca del Penedès, Sant Feliu de Guíxols, Esplugues de Llobregat, Gavà, Girona, Mataró, Tortosa, Cerdanyola del Vallès, Rubí, Santa Coloma de Farners, Granollers, Rubí i Cervera.

En una de les fotografies que van difondre per les xarxes socials es pot veure com encaputxats actuen a la Ciutat de la Justícia i col·loquen una pancarta on es pot llegir «Justícia de merda». A Cervera van fer una pintada on diu: «La Justícia espanyola fa pudor de merda feixista». En una piulada, els CDR van apuntar que no es pot «normalitzar» la situació a les portes del judici. «Aviat començarà el judici farsa i la sentència ja està escrita. Volen empresonar tot un poble», van afegir els comitès, que asseguren que estan «fermes i mobilitzades» davant d'aquest «atemptat contra l'estat de dret».

Els jutges catalans han demanat que es persegueixin els «atacs» dels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR) davant les portes dels jutjats catalans.

Segons fonts policials, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per intentar determinar l'autor o autors d'aquestes actuacions dels CDR, que han estat condemnades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la Fiscalia General de l'Estat i les principals associacions de jutges. El TSJC va demanar ahir que es depurin responsabilitats davant aquesta «cadena de sabotatges» per part dels CDR, que veu «inacceptable» en un estat de dret, ja que altera el «normal funcionament» de les institucions de l'Estat.

La sala de govern de l'alt tribunal català va condemnar de manera «rotunda i enèrgica» l'actuació dels CDR i ha denunciat que va tenir una «important incidència» en l'obertura dels edificis judicials, fins al punt que va obligar a tancar algunes instal·lacions.

En la mateixa línia, la Fiscalia General de l'Estat va condemnar els atacs i va advertir que suposen «un atemptat contra l'estat de dret que entorpeix el normal funcionament d'un servidor públic».

Per la seva banda, l'Associació Professional de la Magistratura (APM), majoritària a Catalunya, va instar el president del Govern, Pedro Sánchez, que estableixi mesures de seguretat davant els «atacs massius» per part dels CDR contra els jutjats.