El ministeri de l'Interior ha revocat la declaració d'utilitat pública a l'associació ultracatòlica HazteOir per la polèmica campanya de l'autobús. Segons va avançar la Cadena Ser i va confirmar l'ACN, el ministeri ha optat per retirar-li la declaració d'utilitat pública perquè considera que la campanya anava en contra de determinats col·lectius i de l'interès general.

L'entitat va passejar per diferents punts de l'Estat un autobús amb el lema: «Els nens tenen penis, les nenes vulva. Que no t'enganyin. Si neixes home, ets home. Si ets dona, seguiràs sent-ho».

Quan l'entitat va presentar la memòria d'activitats on constava aquesta campanya, el ministeri va obrir un expedient que ara ha resolt. La decisió del ministeri de l'Interior suposa que aquesta entitat ja no pugui beneficiar-se de desgravacions fiscals ni accedir a subvencions públiques. Aquestes entitats estan obligades a presentar una memòria d'activitats davant el ministeri. Segons fonts d'Interior, quan es va rebre la informació referida a la campanya de l'autobús ja es va obrir un expedient que ara ha culminat amb la revocació de la declaració d'utilitat pública.