PP, Ciutadans i Vox van fer una crida ahir a una gran mobilització social al carrer diumenge que ve a Madrid en contra de la política del Govern de Pedro Sánchez, al qual acusen de cedir davant dels independentistes per acceptar la figura d'un relator que coordini el diàleg entre els partits catalans.

En una entrevista a Efe, el líder del PP, Pablo Casado, va qualificar «d'alta traïció» a Espanya l'actitud de Sánchez davant l'independentisme i va amenaçar de presentar una moció de censura contra un president del Govern central que, precisament, va arribar a la Moncloa gràcies a aquest mateix mecanisme parlamentari.

Casado va qualificar Sánchez de «traïdor» i va considerar que està deslegitimat per continuar ni un dia més al Govern espanyol per una negociació que veu com «el més greu que ha passat des del cop d'estat del 23-F».

«El president del Govern -central- ha de convocar eleccions de manera immediata i si no ho fa no descartem cap mecanisme per forçar-lo a complir la seva paraula i a escoltar el clam de la societat espanyola», va alertar.

Una moció de censura que, a diferència de la que va desallotjar el PP i Mariano Rajoy del Govern el mes de juny passat, no disposa encara d'una majoria suficient.

Abans que es materialitzi la possibilitat d'aquesta moció de censura, PP i Ciutadans van convocar els espanyols a una gran mobilització aquest pròxim diumenge a la plaça de Colón de Madrid.