La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha respost per carta a les demandes plantejades pel líder laborista, Jeremy Corbyn, per acostar postures al voltant del Brexit i, encara que el to és en general conciliador, ha reiterat el seu rebuig a plantejar una unió duanera perquè considera que llastaria la capacitat britànica de negociar pel seu compte. «És bo veure que estem d'acord que el Regne Unit ha d'abandonar la Unió Europea amb un acord i que el que és urgent és tancar un acord que respecti els nostres compromisos amb Irlanda del Nord, obtingui el suport del Parlament i sigui negociat amb la UE, no unes eleccions o un segon referèndum», va esgrimir May en la seva missiva.

Corbyn havia posat negre sobre blanc 5 demandes, entre aquestes una unió duanera «permanent i completa» que donaria a Londres potestat per pronunciar-se sobre futurs acords a què pogués arribar el bloc. El líder opositor també planteja una proximitat al mercat únic, així com garanties en matèria de drets i protecció de treballadores.

«No tinc clar per què creus que seria millor tenir veu en futurs acords comercials de la UE que tenir la capacitat de negociar els nostres propis», va respondre May, que considera que la Declaració Política que esbossa les futures relacions ja inclou «explícitament» els beneficis d'una unió duanera i dona via lliure a Londres per adoptar una política comercial independent.