15 de febrer de 2019
15.02.2019
Regió7

BBVA té fins dilluns per presentar al jutge els informes de Villarejo

15.02.2019 | 00:15
BBVA té fins dilluns per presentar al jutge els informes de Villarejo

El BBVA té de marge fins al dilluns que ve per lliurar al Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional els informes que obren en el seu poder sobre els treballs que hauria estat realitzant per al banc el comissari jubilat a la presó provisional José Manuel Villarejo, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Les mateixes fonts indiquen que després de requerir documentació als mitjans de comunicació que van informar sobre l'existència de contractes pels quals Villarejo hauria espiat per al BBVA, el jutge Manuel García Castelló hauria sol·licitat al banc que li remetés tots els informes sobre aquest assumpte que tinguin.

Segons va avançar el digital moncloa.com, el jutge hauria donat a l'entitat financera un termini de 72 hores per aportar tota la documentació de què disposi sobre la relació que va mantenir amb Villarejo entre el 2005 i el 2017, quan Francisco González era president executiu del BBVA.

Fonts del BBVA consultades per Europa Press asseguren que l'entitat «ha col·laborat i col·laborarà amb les autoritats judicials, respectant els principis i garanties que regeixen els procediments judicials». Es dona la circumstància que la mateixa entitat financera es refereix a aquest assumpte com una «contractació d'activitats presumptament irregulars que, si es confirma, podria tenir un impacte reputacional negatiu per al banc» en el seu últim informe anual de govern corporatiu remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook