L'ANC ha demanat no consumir res ni treure diners dels caixers durant la vaga general convocada aquest dijous per part de la Intersindical-CSC per aconseguir que sigui «més efectiva i marcada». «Us animem també a fer una vaga de consum. No encengueu llums, no poseu aparells en marxa, sigueu previsors per no haver d'anar a comprar o per no haver de treure diners dels caixers durant tot el dia», recull l'entitat en un correu als seus associat.

Segons l'ANC, donen suport a la vaga i conviden a secundar-la perquè sigui «un nou èxit de mobilització a nivell de país», i per això ha cridat a informar de la convocatòria a amics, companys de feina, familiars i amics.

També adverteixen que la vaga tindrà conseqüències en el sector educatiu, i atès que podrien haver-hi alteracions en el trànsit i en els mitjans de transport habitual, recomanen no portar els fills a l'escola. «Si sou universitaris, podeu ajudar a convèncer els vostres companys per buidar les aules i omplir els carrers! Aquesta lluita ens interpel·la a tots!», han afegit.

Per a l'entitat, la convocatòria de vaga general s'ha impulsat en defensa dels drets fonamentals dels catalans tenint en compte que «hi ha un context de regressió de llibertats alarmant que afecta tothom».