El líder del PP, Pablo Casado, incorporarà al programa electoral una llei de llengües perquè el castellà sigui vehicular a les escoles; se senyalitzi en aquesta llengua les zones urbanes i interurbanes; i que les llengües cooficials siguin «mèrit però no un requisit excloent» en la convocatòria d'oposicions. En declaracions abans de visitar el Mobile World Congress, va concretar que la norma també inclouria que el castellà es pugui usar en totes les comunicacions públiques en l'entorn administratiu, relegant el paper del català.

«Que aquestes comunicacions administratives siguin obligatòriament en castellà i en una altra llengua cooficial a les comunitats on les tinguin. Però ha de ser en castellà. Per tant, cap espanyol serà sancionat si no se li comunica en la llengua comuna de tots els espanyols», va dir. Sobre l'ocupació pública, va argumentar que obligar a conèixer una llengua cooficial per optar a una plaça de l'administració és un «llast per a la mobilitat dels empleats públics i la igualtat de mobilització entre espanyols».

Per la seva banda, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va respondre a Casado que impulsar una llei per fer el castellà vehicular a l'escola deixant les llengües cooficials com una opció «és inconstitucional». En una compareixença al Parlament durant una interpel·lació de Cs sobre el trilingüíime en l'educació, Bargalló va assegurar que la iniciativa del PP va contra la Constitució, contra l'Estatut i contra diverses sentències del Tribunal Constitucional.