Dotze dels actuals diputats autonòmics per Podem a Madrid, com Clara Serra, Eduardo Fernández Rubiño, Alberto Oliver, Mónica García, Emilio Delgado i Gessamí Beirak, aniran a la llista de les primàries de l'equip d'Íñigo Errejón, segons la llista donada a conèixer per la plataforma ahir divendres.

L'últim lloc de la llista es troba com a suport simbòlic el que va ser cofundador de Podem i primer secretari del partit a la Comunitat de Madrid, Luis Alegre.

Completen el grup d'actuals parlamentaris a l'Assemblea de Madrid Maria Acín (16), Hugo Martínez Abarca (17), Eduardo Gutiérrez (19), Raquel Huerta (20), Alberto Oliver (23) i Beatriz Galiana (30).

El que finalment no hi és i apareixia en totes les travesses per ocupar un dels primers llocs és José Manuel López, que va ser el cap de llista de Podem en les eleccions del 2015 a Madrid i portaveu del partit a l'Assemblea fins que, després la victòria de Ramon Espinar a les primàries per a la Secretaria autonòmica, amb el suport dels anticapitalistes, el van desallotjar d'aquest càrrec per donar-lo a Lorena Ruiz-Huerta.

L'actual portaveu de Podem a la Cambra regional, Clara Serra, serà la número 2 d'Errejón, mentre que el tercer lloc és per al psiquiatre Diego Figuera Álvarez i el quart per a Alicia Gómez, coneguda per la seva trajectòria com a advocada del sindicat CC OO. L'investigador de malalties oncològiques Héctor Tejero, com ja s'havia avançat, ocupa el lloc 5.

Cal anar fins al número 6 per trobar Tania Sánchez, que al principi es va col·locar com a número dos d'Errejón però que va quedar finalment tercera a les primàries del mes de maig passat, quan es va configurar la llista de Podem a la Comunitat.

En el lloc número 7 hi ha el candidat d'Equo a la Comunitat de Madrid Alejandro Sánchez i en el 8 Errejón ha fitxat l'ecologista Alodia Pérez, especialista en legislació ambiental. També figura en el lloc 9 l'actual regidor de Som Pozuelo Pablo Gómez Perpiñán i el desè lloc correspon a l'actual presidenta del Grup Parlamentari de Podem a l'Assemblea de Madrid, Mónica García.

Entre les candidatures alternatives a Errejón destaca la candidatura Gent de Podem que lidera el diputat nacional de la formació Miguel Vila. Hi ha altres dues candidatures agrupades sense responsabilitat de Govern: Madrid amb tu i Madrid al cel.